Väitlusklubi igal teisipäeval 16:00 - 18:00 ruumis D12. Kõik huvilised alati oodatud!

06 detsember, 2023

Meie oma Ramon meistrikate etapi finaalis


Nädalavahetusel (2.-3. detsember 2023) käisime Tartus, kus toimus keskkoolide Eesti meistrivõistluste 1. etapp. Kokku osales 83 võistkonda, nendest 52 eestikeelses arvestuses ja 31 venekeelses arvestuses.  RaM Kooli väitlusklubist võistlesid Emil ja Sander ühes tiimis, Arne, Henrik ja Karin teises tiimis ning Ramon kolmandas tiimis koos kahe teistest koolidest tiimikaaslasega. Enamik väitluseid oli teemal "Valeinfo levitajaid tuleks karistada." 

Päris paljud olid esimest korda turniiril - Henrik, Sander, Emil ja Karin. Nendest veel ekstra saavutus oli see Karini jaoks, kes alustas väitlusega alles septembris, kui ta tuli valikainesse. Oktoobri lõpus liitus ta väitlusklubiga, tegi väga kiire arengu ning läks siis nüüd detsembris juba meistrivõistlustele väitlema. Super!

Muidugi, RaMikate jaoks oli etapile tulek ka ohverdus, sest 1. etapp kipub igal aastal jääma samasse nädalavahetusse RaM Tantsuga, mis tähendab, et sõprade ja klassikaaslaste etteasteid tuleb vaadata ülekande teel. Ühtlasi jäi päris mitu klubi väitlejat turniirile tulemata, sest nad valisid RaM Tantsul osalemise kasuks.

Turniiril olles kipub tulemuste jaht muidugi võimust võtma, kuid olulisim on ikka tagasiside, oskused, kogemused ja tutvused, mis turniirilt saadakse. Siiski, viies eelvoorus väitlesid kõik tiimid ja võiduta ei jäänud keegi meie omadest. Samuti tehti igati normaalseid kõnelejapunktide tulemusi.

Omaette kõrgustes tegutseb muidugi Ramon, kes sai isiklikus arvestus 7. kohta ning jõudis oma võistkonnaga finaali. Selleks tuli lisaks 5 eelvoorule läbida edukalt ka veernad- ja poolfinaalid. Kohtunike otsusega 6:1 tuli küll finaalis vastu võtta kaotus, aga teine koht meistrikate etapil on suur saavutus, mille üle uhkust tunda. See on minu teada teine kord üldse, kui RaM klubi väitleja on meistrikate finaalis väidelnud.  

Finaali salvestust näeb siit https://www.youtube.com/live/5JXKA3BPXDQ?si=nnDPaBu8KEN-jz9j


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar