Väitlusklubi igal teisipäeval 16:00 - 18:00 ruumis D12. Kõik huvilised alati oodatud!

09 september, 2021

Tule väitlusklubisse!

Kellele?

Väitlusklubisse võivad tulla kõik Rocca al Mare Kooli 7.-12. klassi õpilased. Mingit eelteadmist ega varasemat kogemust väitlusest ei ole vaja, kõik vajaliku saab õppida kohapeal. Mingit varustust peale kirjutusvahendi samuti vaja ei ole, väitluses kasutame oma aju, suud ja pliiatsit või digivahendit märkmete tegemiseks.


Kuidas liituda?

Tule lihtsalt teisipäeval kell 16:00 ruumi D-12, tutvusta ennast Margole (juhendaja) ja ütle, et tahad hakata käima. Esimene kord on tutvumiskord ja kui avastad, et väitlus pole siiski Sinu tass teed, ei pane keegi järgmine kord mitteilmumist pahaks ega küsi vanematelt tasu. Kui oled aga juba teist korda tulnud, siis edaspidi Sinuga arvestatakse ja Sind loetakse RaM väitlusklubi liikmeks. OK, OK, Aneta :) ARNOs peab registreerima ka tegelikult.

Mida tehakse?

Õpitakse väitlema. Väitlemine on kokkulepitud teemal korda mööda argumentide esitamine. Hästi väitlemiseks õpime, kuidas ennast selgelt, täpselt ja veenvalt väljendada, kuidas koostada häid argumente ja neid publiku ees esitada. Teeme põnevaid harjutusi esinemisjulguse tõstmiseks, mõtlemise kiiruse ja struktuuri arendamiseks. Siit blogist saad põhjalikumalt lugeda. Soovijatel on võimalus moodustada ka püsivaid väitlustiime ja käia koolivälistel väitlusüritustel võistlemas.

Kes juhendab?

Margo. Margo hakkas väitlusega tegelema 1994. aastal, kui väitlus esmakordselt Eestisse jõudis ja on Eestis kõige kauem väitlusega tegelenud inimene. Pärast seda on ta üht-teist veel teinud. Siit saab lugeda https://www.speaksmart.ee/meeskond/margo-loor


Mis kasu sellest on?

RaM väitlusklubi on tegutsenud kooli algusest peale. Vilistlased kirjutavad, mis kasu neil on olnud http://ramdebate.blogspot.com/search/label/vilistlased

Palju maksab?

Kooli arvele lisandub 50 eurot kuus. Esimene kord on tasuta tutvumiskord.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar